Anasayfa » adc kurulumu » Additional DC Kurulumu

Windows Additional DC Nedir? ADC Kurulumu Nasıl Yapılır?

by Salih SARI
additional domain controller kurulumu nasıl yapılır?

Merhaba arkadaşlar size daha öncesinde DC kurulumunu anlatmıştım bu gün bir yapıda bu sistemi nasıl yedekli olarak çalıştırabileceğinizden bahsedeceğim tabi bundan önce neden bu yedeklemeye ihtiyacınız olabileceğinden ve faydalarından bahsetmek istiyorum.

Öncelikle DC bir yapının temelidir ve kurulumdan sonra DC çökmesi firmanızda kullanıcıların oturum açması internet kullanması imkansız hale gelmektedir bu durumda yeni bir kurulum gerekli olur ve buda sizin için çok zahmetli bir süreç haline gelir fakat daha öncesinde bir additional dc kurulumunuz varsa ilk kurulum yaptığınız DC çökse de siz aksaklık yaşamadan sistemi ayakta tutabilirsiniz bunun haricinde gün içerisinde windows updatelerinizi gerçekleştirebilirsiniz serverinizi gerekli durumda restart edebilirsiniz gelelim şimdi bu kurulumun nasıl yapıldığına.

Öncelikle daha önce kurulum yaptığınız bir DC olması gerekiyor daha sonrasında aynı şekilde windows server kurulumu yapmanız gerekiyor önceki makalede bahsettiğim gibi windows server ayarlamalarını yaptıktan sonra kuruluma geçebilirsiniz.

İlk olarak bu defa statik ip verirken alternate dns olarak additional dc kurulumu yapılacak makinenin kendi ip adresini veriyoruz preferred dns zaten dc serverinizin ip adresi olarak ayarlayacaksınız aksi takdirde server dc serverinize ulaşamaz.

DC kurulumunda anlattığım gibi yine Active Directory Domain Services kurulumunu yapıyoruz.

Features ekranında yine default olarak devam ediyoruz.

Kurulum sonrasında çıkan bu linke tıklayarak config kısmına geliyoruz.

Bu kısımda Add a domain controller to an existing domain seçeneğine tıklayıp select kısmına tıklıyoruz.

DC de kayıtlı olan administrator hesabı ile giriş yapıyoruz.

Burada kurulu olan DC hesabınız gözükecektir.

Burada sizden yine DSRM şifresi belirlemeniz gerekiyor DC makalesinde bu şifreden bahsetmiştik bu kısımda yapılacak her hangi bir işlem yoktur.

Bu kısımda dns server kurulumu yapılacağından bahsediyor burayı da next olarak geçiyoruz.

Bu kısımda Replicate form domain adınızı seçiyorsunuz.

Burada bize bazı uyarılar veriyor Install seçeneğine tıklayarak kurulumu başlatıyoruz.

Server restart olduktan sonra yine yönetici hesabınızla giriş yapabilirsiniz.

Eğer kurulumunuz başarılı olduysa Users and Computers kısmında DC konteyneri altında iki DC cihazınıda görebileceksiniz. İleride sizinle Dhcp rolünün kurulumu ve yedekli olarak çalıştırılmasını da paylaşacağım umarım yaralı olmuştur.

You may also like

Bir Cevap Yazın

Kurucu & Editör

Kazım Yazıcı

Bu blogu kurma fikri, sektördeki hızlı gelişmeleri ve yenilikleri takip etme arzumdan doğdu. Amacım, bu karmaşık görünen teknoloji dünyasını daha anlaşılır ve erişilebilir kılmak, aynı zamanda bu alanda bilgi paylaşımını teşvik etmekti. Deltastech, bu vizyonun bir ürünü olarak ortaya çıktı.

@2023, Tüm hakları Deltastech üzerinde saklıdır.

Deltastech sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et