Anasayfa » Microsoft Copilot Kullanımı Kendinden Daha Çok Bahsettirecek

Microsoft Copilot Kullanımı Kendinden Daha Çok Bahsettirecek

by Kazım Yazıcı

Microsoft, ChatGPT yapay zekasını Bing’e entegre ederek Google ve Amazon gibi rakiplerine meydan okudu. Bazı başlangıç zorluklarına rağmen, doğru kullanıldığında (bundan sonra daha fazla bahsedeceğim), Bing ile şimdi istediğiniz bilgilere daha hızlı ulaşabilirsiniz. Ancak Copilot, Microsoft’un üretkenlik, işletim sistemi ve iş birliği ürünlerine uygulandığında, çok daha fazlasını vaat ediyor.

Microsoft’un Yapay Zeka Modeli Copilot Her Yerde

Bir sunumu tarif edebileceğinizi ve bilgisayarınızın sanki kişisel asistanınızmış gibi onu oluşturduğunu hayal edin. Bir kitap, makale veya tez için bir taslak oluşturabileceğinizi ve bilgisayarınızın geri kalanını, yazım ve dilbilgisi sorunlarını da hallederek yapacağını düşünün. Excel’e bakmakta olduğunuz finansal raporla ilgili bir soru sorabileceğinizi ve uygulamanın neredeyse anında ve tam bir cevap sağlayacağını hayal edin.

microsoft copilot kullanımı

Microsoft’un yapay zeka özelliği Copilot’un vaat ettiği gelecek işte bunu gösteriyor. Yön veriyorsunuz. O, bitmiş ürünü yaratıyor. Tüm bunlar bu ayın sonunda başlıyor – beta test kullanıcıları için Ağustos’tan beri mevcut, kurumsal sürüm ise 1 Kasım’da kullanıcı başına aylık yaklaşık 30 dolar karşılığında piyasaya çıktı.

Microsoft Copilot ve Yapay Zeka Kullanımı İçin Eğitim Kaynakları

Webi etkili bir şekilde kullanmak gibi, bu özellikleri kullanmak da Boolean mantığına dayalı bir temel gerektiriyor, bu yüzden başlangıçta biraz eğitime ihtiyacınız olacak. Microsoft, ilk 30 dakikalık dersi ücretsiz sunmaktadır. Koenig’in de bir sertifika kursu var, ancak bu daha çok yapay zeka kodlamak isteyen kişiler için geliştirilmiştir ve genel kullanıcılar için değildir.

Bu teknoloji hakkında daha fazla bilgi edinmek için başka bir alan Microsoft WorkLab kütüphanelerinde görmekteyiz. Burada bu teknolojiyi kullanarak üretkenliğinizi artırma ve işlerimizin birçoğunda yapmak zorunda olduğumuz sıradan şeyleri azaltma konusunda makaleler bulunmaktadır. Bunun büyük bir kısmı, yapay zekayı en iyi sonucu alacak şekilde nasıl ele alacağınızı öğrenmekle ilgilidir, böylece sizden öğrenirken aracı bozmazsınız. Bu sonuncusu kritik çünkü yapay zeka, ilerleyen zamanlarda işinizin büyük bir parçası olacak.

Bu Durumun Üzücü Yanı: Cortana

Yapay zeka kendi sesini öğrendikçe, bu araçla sanki başka bir insanmış gibi konuşabileceğiz. Daha önceki sürümlerle denemeler yaptım ve deneyimim ilginç ve etkileyiciydi. Ancak gerçekten üzücü olan, Microsoft’un Cortana ile bu araca mükemmel bir giriş yolu yaratmış olmasıdır, bu, Halo oyunundan geliyor ve bu yeteneğin kullanılabilirliğinden onlarca yıl önce bu yeteneği öngörmüştü. Tam holografik bir Cortana yaratma girişimi bile oldu, bu da AR’de çalışan başka bir versiyona evrildi ve oyunun Cortana deneyimini daha da etkileyici hale geldi.

Bir yıldan fazla bir süre önce, Nvidia, Cortana’yı gerçekleştirecek ve son boşluğu kapatacak bir sonraki nesil arabalara gelecek teknolojiyi sergiledi.

Microsoft’un Copilot’a Yolculuğu: Üçüncü Deneme Büyüleyici mi?

Copilot, Microsoft’un dijital asistanları doğru yapma konusundaki üçüncü denemesidir. İlk girişim 1995’te Microsoft Bob ile oldu. Bu, zamanından çok önde bir girişimdi ve yanlış bir şekilde grafiksel kullanıcı arayüzünün (GUI) yerine geçecek bir araç olarak pazarlanmıştı. Ancak bu başarmak için gerekli teknoloji 1990’larda yoktu.

Ardından Cortana geldi. Başlangıçta Siri veya Google Asistan kadar iyi ya da daha iyiydi, ancak biz bu işlevi bir PC’de değil, bağımsız bir cihazda veya akıllı telefonda istedik ve Microsoft Copilot Kullanımı pek istekli görünmüyordu. Bu yüzden, Copilot yerine Cortana’yı alıyor olmamız beni üzüyor çünkü sonuncusu çok daha eğlenceli ve ileriye dönük bir dijital asistan olabilirdi.

Neticeye Bakarsak: Microsoft Copilot Kullanımı …

Masaüstünde generatif yapay zeka, oyunun kurallarını değiştirecek. Evet, PC’lerimize doğru komutları vermek konusunda bir yapay zeka kullanımı ve eğitimi aynı zamanda öğrenme eğrisi olacak ve başlangıçta birçoğumuz bilgisayarlarımızla konuşmakta zorlanacağız.

Ancak, bu yeni yapay zeka araçları hakkında bilgi edindikçe ve bu araçlar da bizi tanıdıkça, iki unsur birlikte büyüyecek. Neredeyse her zaman olduğu gibi, çocuklar bunu daha hızlı kavrayacak ve yetişkinlerden önce bu araçları kullanabilecekler.

Sonuçta, bu, bilişim teknolojisiyle daha fazla etkileşimde bulunduğumuz ve onun bizi öğrenmesinin bizim onu öğrenmemizden daha hızlı olduğu yapay zeka geleceğimize doğru büyük bir adımdır.

Durum şimdi, kimin ilk olarak yapay zekayı doğru şekilde yapacağını görmek için bir yarış haline geldi. Microsoft öne geçmiş olsa da, hala herkesin oyunu ve kimin bir yapay zekaya kişilik kazandırıp daha insan benzeri etkileşim sağlayacağını göreceğiz. Bunu başaran, ya sonraki büyük teknolojik güç olarak ortaya çıkacak ya da onlar tarafından satın alınacak (Amazon burada da etkileyici ilerlemeler yapıyor).

Bilgisayarlarımız çok daha akıllı hale geliyor. Onların bizden daha akıllı hale geldiklerini fark etmemiz sadece zaman meselesi.

You may also like

Bir Cevap Yazın

Kurucu & Editör

Kazım Yazıcı

Bu blogu kurma fikri, sektördeki hızlı gelişmeleri ve yenilikleri takip etme arzumdan doğdu. Amacım, bu karmaşık görünen teknoloji dünyasını daha anlaşılır ve erişilebilir kılmak, aynı zamanda bu alanda bilgi paylaşımını teşvik etmekti. Deltastech, bu vizyonun bir ürünü olarak ortaya çıktı.

@2023, Tüm hakları Deltastech üzerinde saklıdır.

Deltastech sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et